Harp en zang concert met internationale musici

De Bombardon
t/m
Christina & Andrea  -  Harp en zang

Harp- en zangconcert met internationale musici
Op zaterdag 13 juli zal er een bijzonder concert plaatsvinden met internationale musici.  In Cultuurpodium De Bombardon zal vanaf 20.00 uur een concert gegeven worden door Christina Tourin uit de Verenigde Staten en Andrea Salvatore uit Italië. De Nederlandse Jan Jonker - HarpJan genoemd - zal de avond op een ludieke manier inleiden.

Christina Tourin, harpiste  van jongsaf aan, maakt harp muziek vanuit het hart. Haar muziek is een combinatie van klassiek, jazz, Keltisch en eigen composities. Ze heeft in de loop der jaren concerten gegeven over de hele wereld, zowel in concertzalen, met symfonie orkesten, op festivals, televisie programma’s , en gewerkt in ziekenhuizen en hospices.  Ze is muziektherapeut en oprichter van de Scottisch Harp Society America en het International Harp Therapy Program. Voor dit laatste bezoekt ze sinds 5 jaar iedere zomer Heythuysen om, in De Vlindertuin, samen met een team docenten les te geven aan deze vakopleiding tot therapeutisch harpspeler. 

De Italiaanse Andrea Salvatore zingt al van kinds af aan. Na een studie internationale politieke wetenschappen koos hij zijn weg in de studie tot opera zanger. In het folk en wereldmuziek genre kon hij zich artistiek echter beter uitdrukken. Uiteindelijk heeft hij diverse studies gedaan naar de helende werking van de stem, vanuit diverse oorspronkelijke tradities en inspireert hij heden ten dage veel mensen om de genezende kracht van de stem en het zingen te leren kennen. In Europa en de Verenigde Staten treedt hij op in concerten en geeft hij experimentele workshops. Op 13 juli komt hij naar Heythuysen om samen met Christina Tourin een concert te geven. Al diverse malen hebben zij samen opgetreden, een echte aanrader om mee te maken.
U bent van harte uitgenodigd voor deze bijzondere avond!

De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Entree 10,00 euro Cultuurpodium De Bombardon