Toneelavond "Gekke höbbe 't auch neet gemekkelik"

Baexheimerhof
t/m
Toneelavond "Gekke höbbe 't auch neet gemekkelik"

Toneel voorstelling in Baexheimerhof door Toneelgezelschap "Ons Genoegen 84" uit St. Joost, georganiseerd door de Vrienden van Aurora. Kaarten in de voorverkoop  à  € 8,00 verkrijgbaar bij Spar Synco, Baexem - Baexheimerhof - De Bombardon, Heythuysen. Kaarten aan de dagkassa zijn € 9,00.

Dit jaar met de voorstelling:

“Gekke höbbe 't auch neet gemekkelik”

Jonas is net in de vijftig en is van mening dat hij lang genoeg aan het arbeidsproces heeft deelgenomen. Hij smeedt het plannetje om, om het zo maar eens te noemen, zich gek te laten verklaren en op de werkvloer laat hij met opzet een flink aantal steken vallen, om zijn zogenaamde overspannen toestand te benadrukken. Door deze voorvallen wordt hij, op verzoek van zijn huisarts, voor een periode van drie weken naar een kliniek gestuurd. Zijn buurman en beste vriend, Anton, begeleidt hem op die reis.

In deze kliniek wordt men geacht de geestestoestand van de Jonas op z’n juiste merites te beoordelen en voor hem is het dus zaak zich op die plek zo idioot mogelijk voor te doen. De eindconclusie van deze kliniek moet voor hem immers luiden: arbeidsongeschikt voor de rest van zijn leven. Welnu, hij doet er meer dan zijn uiterste best voor en dat zegt eigenlijk al genoeg over het hilarische gehalte van dit verhaal. Of het Jonas uiteindelijk zal lukken om, te midden van een twijfelachtige psychologe, een “zij mag er zeker zijn” verpleegstertje, een op seks beluste masseuse en nog een aantal andere figuren, zijn weg naar een leven zonder slafelijke arbeid te vinden, wordt u pas op het laatste moment uit de doeken gedaan.

Meer info? Neem contact met ons op!