Tour de Leudal - de mooiste wielerverhalen

De Bombardon
t/m
Wilfried de Jong

Tour de Leudal - de mooiste wielerverhalen

18 september 2020, van 20:00 tot 22:00 | Heythuysen / De Bombardon, St. Antoniusstraat 2 - Theaterzaal

Kosten: Leden € 10,- / Niet-leden € 15,-

Leuke en leerzame thema avond over de wielersport met gastspreker Wilfried de Jong, gepresenteerd door Martijn Crins.

Sprekers én liefhebbers

Als spreker is deze avond de bekende schrijver, theater- en televisiemaker Wilfried de Jong (1957) te gast. In juni verscheen zijn nieuwste boek De man en zijn wielerverhalen. Presentator/interviewer/quizmaster van de avond is Martijn Crins, een lokale theaterman, cabaretier en liefhebber van de wielerkoers.

Naast een gesprek en verhalen over de wielersport, een interview en vraag en antwoord met het publiek, zal er ook een wielerquiz plaatsvinden op deze avond. 

Wielersport populair

De populariteit van de wielersport neemt steeds meer toe. Het korte wielerseizoen (door de corona-omstandigheden) zorgt ervoor dat in slechts een paar maanden de tijd een volledig wedstrijdprogramma gereden gaat worden. Zeker de Tour de France ‘leeft’ ieder jaar bij de mensen. Gezien het wedstrijdprogramma wordt dit momentum alleen maar groter. 
Deze lezing vindt plaats in de laatste -beslissingsweek- in de Tour de France.

Over Wilfried de Jong

Wilfried de Jong (1957) werd bekend door het succes van de theatervoorstellingen van Waardenberg en De Jong. Daarna legde hij zich toe op het maken van televisieprogramma’s Sportpaleis De Jong, Pakhuis De Jong, Holland Sport en 24 uur met...

In juni verscheen zijn nieuwste boek De man en zijn wielerverhalen. Dit boek sleurt je mee naar grote rondes en klassiekers, bergtoppen en valpartijen, modderstromen en massasprints. De Jong beschrijft zijn lievelingssport fantasievol, in een beeldende stijl.

Aanmelden

Aanmelden voor deze activiteit is verplicht. Door de maatregelen van het RIVM is het maximum aantal deelnemers 80.

Aanmelden

foto: screenshot uit DWDD https://www.youtube.com/watch?v=C-VynlOTXsQ